Importància de la integritat als ulls de Déu

la-ultima-cena-grandeA moltes persones els resulta còmode actuar com els conills per treure el major profit de les situacions. Això vol dir que hi ha individus que prenen dreceres, no s’esforcen prou i fan coses il·lícites a fi d’obtenir el màxim benefici.
Dins d’aquest sac entren lladres, estafadors d’ofici, estafadors, i sí, un que un altre polític; però han de saber que aquest tipus de conductes només proveeixen beneficis a llarg termini i tard o d’hora els enganyadors tindran la seva recompensa.
A la bíblia tenim moltíssims exemples de personatges que van aconseguir les benediccions gràcies a la seva rectitud d’esperit i esperit, i en aquesta ocasió posarem d’exemple a Josep, que va arribar fins i tot a ser príncep d’Egipte.

Els orígens de José

José naixeria de l’amor de dues persones que van batallar molt per estar junts, com és el cas de Jacob (Israel) i Raquel. Josep i Benjamí van ser els fills més estimats d’aquest patriarca hebreu, ja que van néixer directament de Raquel, sumat al fet que aquesta va tenir problemes per concebre.
José va destacar notablement des de molt jove, ja que tenia somnis inspirats per Déu, i això causava malestar als seus altres germans grans. S’arriba fins i tot a dir que els germans de Josep van arribar a odiar-lo, al punt que li van vendre com a esclau a mercaders estrangers.
Aquests mercaders aconseguirien vendre posteriorment a Josep com a esclau a Potifar a Egipte, qui era el capità de la guàrdia del faraó i poc a poc posicionaria al nostre protagonista com a majordom de casa seva.
Fins i tot la seguretat de la casa de Putifar estava en mans de Josep, pel que podia contractar algun manyà en cas que la integritat domèstica del capità es veiés afectada.
Josep era un jove atractiu, i el seu encant no trigaria a arribar als ulls de l’esposa de Putifar. En innombrables ocasions la dona de Putifar convidaria a Josep a tenir intimitat amb ella, però José es va negar sempre a posseir-la.

Josep a la presó

L’esposa de Putifar prendria represàlies contra José per haver-se negat a caure en els seus encants, i inculparía a José per haver comès violació contra ella, el que derivaria en que el nostre protagonista estigués a la presó per diversos anys.
Després d’un temps a la presó revelaria el significat dels somnis del coper i el pastisser del faraó que van caure com reclusos, on només el coper tindria una resposta positiva, de manera que José va encoratjar a coper perquè li parlés del seu do al faraó.
El coper a veure lliure es va oblidar de la petició de Josep. No obstant això i al cap de dos anys l’emergència del faraó perquè el seu somni fos interpretat, ajudaria a coper a recordar a Josep.
José va revelar el significat del somni del faraó i va proposar una solució al problema de fam que s’acostava, el que va originar que faraó alliberés Josep de la presó i el posicionés com a governador d’Egipte.

L’evolució de José

Déu tenia moltes benediccions reservades per a José, però possiblement no estava preparat per a rebre-les, així que José va haver de recórrer un llarg camí per formar el seu caràcter, a més de posar a prova la seva honestedat.
En tot cas, Josep va tenir l’enteresa per esperar tots aquests anys a la presó, tot i que no ho mereixia, i la seva maduresa va fer possible que Déu li lliurés tal responsabilitat com governar Egipte en una època de gran adversitat.